Miért jó közösségben edzeni?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter

Lehet magányosan vagy saját egyéni edzővel, akár pedig egyfajta közösségben, klubban, csapatban is edzeni. A lényeg a mozgás szempontjából szinte ugyanaz, de mi most mégis ez utóbbi mozgásforma előnyeit gyűjtöttük össze egy csokorba, hogy kedvet csináljunk a közösségben végzett sporthoz és nem utolsó sorban alátámasszuk a mozgás általánosságban vett pozitív és nagymértékű közösségformáló erejét.  A közösségi  sportok, edzések, futások sokkal hatékonyabbak és élvezetesebbek tudnak lenni, mint az egyedül végzett gyakorlatok. Ez nem lehet véletlen. De lássuk konkrétan, hogy miért is.

Elsősorban azért, mert közösségben óriásit ugrik a motivációd. Míg az egyedüli edzést könnyebben kihagyod, elhalasztod, a közösségben végzett edzésekre sokkal motiváltabban indulsz, már csak azért is mert esetleg megígérted másoknak, hogy ott leszel, várnak a haverok, edzőtársak.

Segít új barátokat szerezni. Rengeteg hozzád hasonló emberrel találkozhatsz egy-egy edzésen, akikkel már egyből adott is a közös téma. A közös érdeklődési körben könnyebben megoszthatjátok egymással a problémáitokat, közösen találhatjátok ki rájuk a megoldásokat. Ily módon is szerveződik a közösség, kialakulnak támogató emberi kapcsolatok.

A sportban, mozgásban elmosódnak és sokszor le is dőlnek az emberek közötti határok. Adott teljesítmény elérése gazdag és szegény valamint főnök és beosztott számára is ugyanakkora erőfeszítést, elköteleződést igényel. Mindegy, hogy honnan jöttél vagy mit csinálsz az edzőteremben, futópályán egyenlőség uralkodik. A közös célok összehoznak és segítenek a jó kapcsolatok kialakításában előítéletektől mentesen.

Közösségben többet tudsz kihozni magadból. Amellett, hogy rendszeres mozgástól mindenképpen a teljesítményed javulását várhatod, ha a rendszeres mozgást közösségben végzed még nagyobb fejlődésre számíthatsz. Az edzőtársak ugyanis nagyon jól tudnak inspirálni, fejlődésre ösztönözni akár csak a puszta jelenlétükkel is. Mindig ott van a levegőben, hogy senki nem akar lemaradni a többiektől.  A közösség segítségével, támogatásával óriási eredmények érhetőek el.

Csatlakozz te is egy számodra szimpatikus közösséghez és tegyetek együtt az egészségetekért, a közös célok elérésért! Jó edzést kívánunk!

Következő cikkünk is érdekelheti

A nyújtás fontossága

Sokan azt gondolják, hogy a nyújtás olyasvalami amit csak a futók vagy  a tornászok végeznek, azonban az igazság az, hogy mindannyiunknak szükségünk

Tovább »