Szerkesztői felület használati útmutató

Regisztrációt követően minden felhasználó számára létrejön egy saját profil, amely azonban nem nyilvános. Nyilvános bejegyzések, tartalmak közzétételére a vezérlőpultban van lehetőség. A vezérlőpult, bejelentkezést követően, a képernyő felső sávjában kissé jobbja található gombra kattintva érhető el. Kattintás után megjelenik a vezérlőpult menüsora, mely az alábbi lehetőségeket tartalmazza:

Profil törlése

ebben a menüpontban a felhasználónak lehetősége van a regisztrációja megszüntetésére, profilja végleges törlésére. Törlés esetén az általa felvitt tartalmak is törlődnek az oldalról.

Főoldal

a főoldal ikonra kattintva, a rendszer visszanavigál a kezdőoldalra.

Rendezvény hozzáadása

ebbe a kategóriába várjuk, a különböző sporteseményeket, rendezvényeket, versenyeket, táborokat, workshopokat, tanfolyamokat stb. Tehát minden olyan eseményt amely nem ismétlődik periodikusan. A “Cím hozzáadása” rubrikába a rendezvény elnevezését érdemes beírni. Alább a nagyobb rubrikába egy részletes leírást a rendezvényről: miről szól a rendezvény és kinek, milyen programpontok lesznek stb. Egyedi borítókép kiválasztásával tovább növelhető a hirdetés sikere. A következő pontban a pontos cím megadása nagyon fontos, mert a helyszínt a rendszer térképen megjelöli és a bejegyzéshez adja. A rendezvény részvételi díjának megadása opcionális, vagy akár az ingyenes kifejezés is beírható. A kapcsolati adatoknál a telefonszám és e-mail cím közül legalább az e-mail cím megadása nagyon fontos, hiszen ezen keresztül tudják az érdeklődök a hirdetővel felvenni a kapcsolatot. A település és a releváns sportág vagy akár sportágak kiválasztása kötelező, hiszen ezek alapján kerül a rendezvény a központi keresőbe. A kivonat mezőbe egy rövid, frappáns kedvcsinálót érdemes beírni a rendezvényhez. Oldalt a jobboldal navigációs sávban az időpontra vonatkozó adatok megadása után, mindenképp válasszunk esemény kategóriát, hogy az eseményünk a megfelelő helyen kerüljön listázásra. Ha véletlenül elrontjuk ez természetesen a későbbiekben módosítható. Érdemes kiemelt képet választani a bejegyzéshez a galériából. Ha készen vagyunk a szerkesztéssel, mentsük el vázlatként és az előnézeti képben ellenőrizzük a felvitt tartalmat. Ha mindent rendben találtunk a közzététel gombra kattintva véglegesítsük a tartalmat.

Edzés hozzáadása

ezen a felületen van lehetőség az edzések hirdetésére. A “Cím hozzáadása” rubrikába az edzés nevét érdemes beírni, alább a nagyobb rubrikába egy hosszabb leírást az edzésről: kinek ajánlott, mi történik egy edzésen általában stb. Ennél a funkciónál választható külön borítókép, melyet közvetlenül a leírás alatt lehet hozzáadni. A pontos cím megadása itt azért fontos, mert a rendszer egy térképet is mellékel majd minden bejegyzéshez, hogy a vendégek könnyebben megtalálják a helyszínt. Alább megadható az edzések alkalmankénti ára és az elérhetőségi adatok, melyek közül legalább az e-mail címet mindenképpen javasoljuk megadni, hogy az érdeklődők közvetlenül fel tudják venni a kapcsolatot a hirdetővel.  A település és sportág kiválasztása nélkül nem is menthető a bejegyzés, hiszen ez lesz az alapja a központi keresőben való megjelenésnek. A kivonatba egy motiváló mottó vagy üzenet kerülhet. A jobb oldali navigációs sávban mindenképp legyen kiválasztva az esemény kategóriája, mert a kiválasztott kategóriában fogja listázni az eseményt a rendszer. Itt lehetőség van kiemelt kép kiválasztására, amelyet mindenképpen ajánlunk. Végül mehet a mentés vázlatként és nézzük át még egyszer. Az előnézeti kép megtekintése után, ha a vázlatban mindent rendben találtunk, mehet publikálásra.

Kiadó terem hozzáadása

ebben a kategóriában a sport témájú rendezvényekre, edzésekre kiadó termek, helyiségek hirdetései kapnak helyet. Az ikonra kattintva felugró szerkesztői felületen rögtön a kiadó terem részletes leírásának megadásával kezdhetünk. A következő pont a kiadó helységről készített néhány fotó feltöltése. A továbbiakban az értelemszerű adatok megadásával tovább pontosítható a kiadó terem funkcionalitása, ezek megadása nem kötelező, de a kapcsolati adatok megadása mindenképp hasznos, hogy az érdeklődők fel tudják venni a kapcsolatot a hirdetővel. A jobboldali navigációs sávban a kiemelt kép hozzáadása tovább növeli a hirdetés hatékonyságát. A vázlat mentése után, az előnézeti képben ellenőrizzük a beírt adatokat majd, ha mindent rendben találtunk kattintsunk a közzététel gombra.

Edző / Klub hozzáadása

a regisztrált felhasználóknak lehetőségük van nyilvános edzői profil vagy sportklub népszerűsítő oldal létrehozására. Itt nem konkrét edzés hirdetésére van lehetőség, hanem önmagukat, valamint edzői szolgáltatásaikat általánosságban tudják népszerűsíteni. Az ikonra kattintva a felugró szerkesztő felület első rubrikája a “Cím hozzáadása”, ahova érdemes az edző vagy klub nevét felvinni, esetleg becenevet, ha a vendégek már így ismerik. Alább a részletes bemutatkozás megadására van lehetőség, ide érte a tanulmányok megadását, szolgáltatások listáját stb. A kapcsolati adatok közül az e-mail cím megadása nélkül semmiképp ne görgessünk tovább, mert e nélkül az érdeklődők nem tudják felvenni a kapcsolatot a hirdetővel.  A galériába feltöltött képekkel tovább növelhetjük a hirdetés nézettségét. Érdemes fő képet és a jobb oldali navigációs sáv segítségével kiemelt képet is választani. A település és sportág vagy sportágak megadása után, mentsünk el egy vázlatot, majd az előnézeti képben ellenőrizzük a bevitt adatokat. Ha mindent rendben találtunk a közzététel gomb megnyomásával nyilvánossá tehetjük a bejegyzést.